Italiaanse karbonades.

chopNiets zo lekker als een karbonaatje van de barbecue, doe eens gek en haal wat Iberico karbonades bij de slager, je weet niet wat je proeft!

 

Ingrediënten:

  • 4 varkenskarbonades.
  • 180 ml balsamico.
  • 120 ml ketchup.
  • 55 gram lichtbruine basterdsuiker.
  • 1 teen knoflook, fijngehakt.
  • 1 eetlepel worcestersaus (of ketjap).
  • 1 eetlepel mosterd.
  • 1/2 theelepel zout.
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper.
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

Bereidingswijze:

  • Meng de balsamico, ketchup, basterdsuiker, knoflook, worcestersaus, mosterd, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper in een pan op middellaag vuur en laat de saus 20 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
  • Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
  • Bestrooi beide zijden van de karbonades met zout en peper. Bestrijk de karbonades vervolgens met de saus uit de pan.
  • Gril de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 5 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Haal de karbonades van de barbecue en laat ze 3 minuten rusten voordat je ze serveert met de overgebleven saus.

Auteur: Barbequefreaks

Deel dit bericht op