Kip Licor 43 Mele Best

Kip met de heerlijke smaak van Licor 43 voor op de Barbeque.

Ingrediënten:

  • 100 ml Licor 43.                                                 Kip licor 43-15
  • 20 Kippenpoten.
  • 4 eetlepels Honing.
  • 4 eetlepels sinaasappel marmelade.
  • 4 tenen Knoflook.
  • 1 theelepel verse tijm.
  • 1 schil en sap van een sinaasappel.
  • Peper en zout naar smaak.
  • 1 stuk verse gember van 5 cm.

Bereidingswijze:

 

Snijd de gember en de knoflook fijn. meng de honing, Licor 43, sinaasappel marmelade en de sinaasappelsap tot een gladde marinade. voeg de fijne gember en knoflook toe.

Kip licor 43-06

 

 

 

Meng nu de tijm en de sinaasappelschil toe, breng op smaak met peper en zout. mix de kip goed met de marinade en laat dit minimaal 4 uur in de koelkast marineren.

 

Kip licor 43-08

 

 

 

Gaar de kippenpoten indirect op de barbecue (150 graden) tot een kerntemperatuur van 70 graden en smeer de kippenpoten regelmatig in met de marinade. grill de kippenpoten daarna direct af tot een interne temperatuur van 75 graden.

Kip licor 43-12 Kip licor 43-10

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan www.melebest.nl

Auteur: Barbequefreaks

Deel dit bericht op