Lamsbout met Rozemarijn en knoflook.

lamIngrediënten:

Lamsbout zonder been.
4 tenen knoflook in dunne plakjes.
Rozemarijn.
Peper uit de molen.
Grof zeezout.
Olijfolie.

Bereidingswijze:

Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175°C.
Leg de lamsbout op de vet zijde op een snijplank en smeer in met knoflook vul de lamsbout met de rozemarijn en bind deze dicht met slagers touw .
Wrijf de bout in met olijfolie en bestrooi met het zeezout en de peper.

Plaats een lekbak weg van het vuur met water, leg daar nog de rest van de rozemarijn in, het ruikt lekker tijdens het barbecueën. Als de bout een interne temperatuur heeft bereikt van 60 tot 65 Graden celsius, haal de bout van de BBQ en laat het nog even rusten in aluminium folie. Haal na het snijden de rozemarijn uit het vlees.

Auteur: Barbequefreaks

Deel dit bericht op