Griekse kofta kebab

koftaLekker grieks gerecht, ideaal voor op de BBQ op een zomerse avond met dip, brood en griekse salade.

 

Ingredienten:

500 gr lamsgehakt
4 teentjes knoflook
2 uitjes
1 e komijnpoeder
1 e korianderpoeder
Halve t kaneelpoeder
1 t cayennepeper
2 e vers gesnipperde peterselie
Halve e vers gesnipperde munt
1 ei
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze:

Neem een foodprocessor, doe er grof gesneden uien en knoflook in. Doe alle specerijen er in inclusief een halve tl zeezout en wat vers gemalen zwarte peper. Maal fijn tot een pasta. Doe dan gehakt erin met een eitje en maal goed door elkaar tot een fijne pasta. Neem dan satéstokjes en pak een handje gekruid gehakt en draai rond het stokje. Leg ze dan even in de koelkast tot ze koud en dus stevig zijn. Ondertussen kub je de BBQ klaarmaken voor direct grillen. Leg de stokjes dan op een hete barbecue want juist door die houtskoolsmaak krijg je een enorme smaakexplosie. Als je bezig bent regelmatig draaien en opletten dat de stokjes niet verbranden!

Auteur: Barbequefreaks

Deel dit bericht op