Marrokkaanse gehaktballetjes

Marrokkaanse gehaktballetjes

Wederom komt barbequefreaks met een heerlijk vleesgerecht voor op uw barbecue. Deze keer zijn de Marrokkaanse gehaktballetjes aan de beurt, een recept waar wij (en u waarschijnlijk ook) dol op zijn. geniet!

Kooktijd: 10 min
Voorbereidingstijd: 15 min
porties: 4 personen

Ingrediënten:
1 ui
1 tl.komijnpoeder
1 takje verse munt
1 mespuntje chilipoeder
1 tl. kaneelpoeder
3 tl. paprikapoeder
2 tenen knoflook
zout
lamsgehakt
verse koriander

Bereidingswijze
1 Neem een diepe kom en doe hierin het ei. Hak daarna de ui en de knoflook fijn, de knoflook natuurlijk fijner dan de ui.
2 Doe de ui en de knoflook bij het ei en voeg daarna het paprikapoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, de kaneel en uiteindelijk een snufje zout toe.
3 Hak de verse munt en de verse koriander fijn en doe deze bij het mengsel. Neem van de munt ongeveer 10 blaadjes, de koriander mag iets meer zijn.
4 Meng uiteindelijk het gehakt door het mengsel en meng alles heel goed door. Maak nu met de hand rolletjes of kleine balletjes van het gehakt. Om ze gelijk gaar te krijgen op de barbecue kun je ze het beste even dik maken, ongeveer 2 centimeter is prima.
5 Rooster de balletjes op een hete bbq in een kleine 10 minuten gaar!

EET SMAKELIJK.

Auteur: jente van de ven

Deel dit bericht op